Ulkomaisen ajokortin kelpoisuus Suomessa

Manner-Suomessa ajamiseen hyväksytään kaikki ajokortit, jotka on myönnetty Suomen tunnustamissa valtioissa tai sellaisessa valtiossa, jonka kanssa Suomi on solminut diplomaattisuhteet. Ulkomaista ajokorttia ei kuitenkaan hyväksytä, jos kortin haltija on asunut ajokortin myöntämishetkellä Suomessa.

EU- tai ETA-valtiossa myönnetyt ajokortit

EU- tai ETA-valtiossa myönnetty ajokortti oikeuttaa Suomessa kuljettamaan tähän ajokorttiin merkittyjen ajoneuvoluokkien mukaisia ajoneuvoja niin kauan kuin ajokortti on voimassa riippumatta siitä, onko henkilö Suomessa turistina vai asuuko hän maassa vakinaisesti. Myös Pohjoismaissa myönnetty väliaikainen ajokortti hyväksytään Suomessa.

Sopimusvaltiossa myönnetyt ajokortit

Geneven tai Wienin tieliikennesopimusvaltioissa, Hongkongissa, Macaossa tai Taiwanissa (jatkossa sopimusvaltiot) myönnetyllä ajokortilla saa ajaa Suomessa turistina ollessaan, mikäli ajokortti on voimassa. Ajokortin haltijan asetuttua Suomeen vakinaisesti asumaan, ajokortti hyväksytään siitä alkaen kaksi vuotta, mutta enintään kortin voimassaolon päättymiseen asti.

Ajokortti tulee tarvittaessa esittää yhdessä kansainvälisen ajokortin tai ajokortista luotettavan tahon tekemän suomen- tai ruotsinkielisen käännöksen kanssa.

Muissa Suomen tunnustamissa valtioissa myönnetyt ajokortit

Muussa Suomen tunnustamassa valtiossa myönnetyllä A1-, A2-, A- ja B-luokkaa vastaavalla ajokortilla saa ajaa Suomessa turistina ollessaan. Sen jälkeen, kun kortinhaltija merkitään Suomen väestörekisteriin, ulkomainen ajokortti hyväksytään vielä vuoden ajan.

Ulkomaisen ajokortin tiedot on oltava latinalaisin kirjaimin tai sen mukana on oltava luotettavan tahon käännös suomen, ruotsin, norjan, tanskan, englannin, saksan tai ranskan kielellä.

Lisäksi ulkomaisilla ajokorteilla ajavien on täytettävä Suomessa voimassa olevat ajokortin ikä- ja terveysvaatimukset.

Geneven ja Wienin tieliikennesopimuksiin liittyneet valtiot

In English: Foreign driving licence in Finland

 

 

Mainokset
Tietoja

http://saariselka.com

Kategoria(t): Ajankohtainen tiedote, Ajokortti / Driving licences, Moottorikelkkailu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat
Arkistot
Flickr: Saariselka
%d bloggers like this: