Ulkoilureitin kestävöintityömaa Saariselällä

Tiedote. Julkaistu: 25.08.2015 klo 17:27
Metsähallitus

Suosittu retkeilyreitin osa Saariselällä Urho Kekkosen kansallispuistossa saa tämä syksyn aikana uuden kestävämmän pinnan. Tavoitteena on saada retkeilijöille reitti, joka kestää kulutusta, mutta on kuljettavissa myös lenkkareilla. Työmaa alkaa 25.8. ja jatkuu koko sulanmaan ajan.

Kestävöintyömaa kattaa reitin Kuutamoladun risteyksestä Rumakurun kautta Luulammelle.Reittiä varten varastoidaan maa-ainesta Kuutamoladun varrelle. Kuorma-autot kuljettavat maa-ainesta reitille Hirvaspirtin tien kautta. Varsinainen kestävöintityö Kuutamoladun risteyksen ja Luulammen välille alkaa kaivinkonetyönä, kun reitti ensin tasoitetaan.

Retkeilijöiden on syytä varautua kuorma-autoliikenteeseen Kuutamoladun reitillä ja myöhemmin syksyllä myös Rumakurun-Luulammen reitillä. Reitit ovat käytössä, mutta kulkemisessa tulee olla varovainen työmaan kohdalla. Myös vaihtoehtoisia reittejä on syytä harkita.

Kestävöinnin toteuttaa saariselkäläinen Kangastintti oy yritys. Urakoitsija käyttää valoisan ajan hyväkseen ja aloittaa työt aikaisin aamulla ja jatkaa töitä koko valoisan ajan.

Reitin kestävöinti on osa Metsähallituksen luontopalvelujen ja Urho Kekkosen kansallispuiston Saariselän alueen reittien kehittämishanketta. Hankkeessa toteutetaan kestävöinnin ohella sisältöjä olemassa oleville reiteille, uusitaan luontopolut ja maasto-opasteet. Metsähallitus toteuttaa hankkeen omalla rahoituksella vuosien 2015 ja 2016 aikana.

Urho Kekkosen kansallispuisto on retkeilijöiden suosima kohde. Vuosittain alueelle tehdään n. 300 000 käyntiä ja varsinkin Saariselän lähialueen reitit ovat suosittuja päiväretkikohteita.

Lisätietoja:

Puistomestari Markku Välitalo, Metsähallitus p. 0400 214 068

Mainokset
Tietoja

http://saariselka.com

Tagged with: , ,
Kategoria(t): Ajankohtainen tiedote, Vaellus ja kävely

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat
Arkistot
Flickr: Saariselka
%d bloggers like this: