Kelkkareittien ja hiihtolatujen reittimerkintä ja –huolto käynnistyy Inarissa

Kaamos on päättynyt Inarissa ja kohta myös Utsjoella. Pitenevän valoisan ajan myötä ihmisten ulkonaolo lisääntyy ja Metsähallituksessakin pidetään huolta maastossa liikkuvan turvallisuudesta: kelkkareittien merkitseminen Inarijärvelle aloitetaan loppuviikosta.

Kaamos, eli sydäntalven ajanjakso, jolloin aurinko ei nouse horisontin yläpuolelle, on loppunut Inarissa. Pohjoisimmassa kunnassa, Utsjoellakin, hämärää aikaa on enää muutama päivä. Nuorgamissa kaamos loppuu 18.1. Kaamoksen loputtua valon päivä pitenee huimaa vauhtia ja jo parin kuukauden päästä, maaliskuun loppupuolella, päivä on pitempi kuin yö.

Pohjois-Lapin puistoalueella, Inarissa kevään ulkoilijoiden tarpeet on otettu jo työn alle. Puistomestari Markku Välitalo kertoo, että kelkkareittien merkitseminen Inarijärvelle aloitetaan loppuviikosta.
-Ensimmäisenä merkitään väli Ivalosta Inariin, sen jälkeen reitti Inarista Nellimiin, Välitalo sanoo. –Reittimerkinnät pyritään saamaan valmiiksi helmikuun alkuun mennessä.
Myös Inarin kunnan huolehtiman Ivalojoen reitin merkintätyöt aloitetaan tällä viikolla.

Kovat pakkaset siirtävät töiden aloitusta muutamia päiviä. Inarissa ja Utsjoella yli 30 asteen pakkasia on mitattu jo muutamana päivänä. Lumitilanne maastossa on Välitalon mukaan normaali, noin 40 – 60 senttimetriä. Inarijärvellä jäätilanne on hyvä.
-Vettä tosin on muuallakin kuin jään alla, Välitalo kertoo. Kelkkaurien merkkaaminen jäälle kestää noin kolmisen viikkoa.

Inarin kirkonkylän läheisyydessä kulkevia retkilatuja pitkin pääsee päiväretkelle Otsamotunturin, Pielpajärven ja Juutuanjoen kauniisiin maisemiin. Kaikki ladut lähtevät Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan pihasta ja niitä huolletaan 17.2. alkaen lumitilanteen salliessa 18.4. saakka. Maanantaisin ajetaan Juutuan vartta kiertävä latu, keskiviikkoisin reitti Otsamolle ja perjantaisin Pielpajärven latu.

Ajankohtaisimman tiedon reittien kunnosta saa Metsähallituksen Ivalon palvelupisteestä, puh. 0205 64 7701, ivalo(a)metsa.fi) tai Ylä-Lapin luontokeskus Siidan asiakaspalvelusta (puh. 0205 64 7740, siida(a)metsa.fi).
Inari tourist info       Inarin matkailuneuvonta
Siida, Inarintie 46       Ivalontie 10
FI-99870 INARI         FI-99800 IVALO
Tel + 358 (0)40 168 9668
tourist.info@inari.fi
Mainokset
Tietoja

http://saariselka.com

Tagged with: ,
Kategoria(t): Ajankohtainen tiedote, Hiihto, Moottorikelkkailu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat
Arkistot
Flickr: Saariselka
%d bloggers like this: