Lähiluontopolku ja talvikävelyreitti: Revontulipolku

Helppo ja turvallinen lähiluontopolku Saariselän ytimeen. Melkein keskellä kylää, mutta kuitenkin kansallispuiston rauhassa ja poissa kylän valoista Luttojoen toisella puolella.

Saariselän lähiluonto- ja Revontulipolku toimii myös talvikävelyreittinä.
Lataa kartta: lähiluontopolku ja talvikävelyreitti: Revontulipolku

Katso täältä pulkkamäen kartta uusi pulkkamäki

Helppo ja turvallinen lähiluontopolku Saariselän ytimeen. Melkein keskellä kylää, mutta kuitenkin kansallispuiston rauhassa ja poissa kylän valoista Luttojoen toisella puolella.

Revontulipolulle pääsee sekä latujen lähtöpisteestä että hissitien varrelta (Iiskonlompolon kohdalta). Polku pidetään avoinna lumilingolla, joten se on helposti käveltävä. Polku ei ole valaistu, mutta tähän mennessä tullut palaute antaa olettaa, että valaisusta olisi vain haittaa revontulipolulle

Tämän uuden Revontulipolun myötä 2013-2014 talvena käytössä ollut lyhyempi kävelypolku, joka lähti Kappelin ja Kielan välistä kohti Kummituskämppää, on jäänyt pois käytöstä.

Urho Kekkosen kansallispuisto ja Inarin kunta ovat toteuttaneet yhdessä tämän polun vastaamaan erityisesti perheiden ja aasialaisten matkailijoiden tarpeita.

Aasialaiset matkailijat eivät välttämättä uskaltaudu perinteisille suomalaisten suosimille patikointipoluille tai hiihtoladuille. Venäläiset asiakkaat puolestaan arvostavat laatua ja mukavuutta. Tätä polun varrelle tuo kesällä 2015 rakennettava taukopaikka sekä mahdollisuus kulkea polku kävellen läpi talven. Polku pidetään avoinna kulkijoille jo nyt alkaneena talvikautena.

Reitti on kaikkiaan 1,7 km pitkä ja on sopiva iltakävelyn tai lyhyen päiväretken kohde. Tuleva taukopaikka toimii piknik-alueena, tulilla istuskelun ja rauhoittumisen paikkana. Tavoitteena on, että polulla ja taukopaikalla voi helposti irtaantua matkailukeskuksen humusta ja saada
mielikuvan kauempana keskuksesta alkavasta laajasta erämaasta. Reitti ja taukopaikka palvelevat omatoimisia retkeläisiä ja matkailijoita, mutta myös ohjelmapalveluyritykset tulevat käyttämään ryhmiä taukopaikkalla.

Kesällä 2015 Luttojoen yli valmistuu oikea 17 m pitkä kaarisilta sekä taukopaikka. Reitille pääsee latujen lähtöpisteen kautta tai Iiskonlompolon kautta.

Lataa kartta: lähiluontopolku ja talvikävelyreitti: Revontulipolku

Mainokset
Tietoja

http://saariselka.com

Tagged with: , , , ,
Kategoria(t): Ajankohtainen tiedote, Vaellus ja kävely

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat
Arkistot
Flickr: Saariselka
%d bloggers like this: