Vierailu Santa`s Resortiin

Joulumaa Saariselän Kakslauttasessa

Keskusvaraamon aamu alkoi tänään mielenkiintoisissa merkeissä, kun saimme mahdollisuuden päästä tutustumaan Kakslauttasessa sijaitsevaan Santa`s Resortiin eli Joulumaahan, 14 km Saariselältä etelään, metsän keskelle.

Täytyy kyllä sanoa, että kerrankin jäi Varaamon tytöt hiljaiseksi – sen verran hieno paikka on kyseessä!

Kierroksen aloitimme jännityksestä kihisten pulkkamäen ja poroaitojen läheisyydestä. Lähdimme tallustamaan muutaman sentin syvyisessä lumessa kohti Joulupukin ja Muorin majapaikkaa. Hetken käveltyämme silmiimme siinsi kodikkaan näköinen punainen hirsitupa.

Joulupukin tupa

Joulupukin tupa

Astuimme tupaan sisään, eikä ollut epäilystäkään sen asukkaista. Niin kotoinen ja lämmin tunnelma meitä oli vastassa. Valitettavasti pukki ja muori eivät olleet itse kotona, mutta ymmärtäähän sen – pian on joulu ja he ovat varmasti jo kovin kiireisiä! Onneksi he olivat niin ystävällisiä, että antoivat meidän siitä huolimatta tutustua heidän tupaansa. Hyllyillä ja lattioilla lepäsi nukkeja, keinuhevosia, teddynalleja, leikkiautoja ja paljon monia mielenkiintoisia esineitä. Seinältä meitä katseli joulupukin isoisä hääkuvastaan ja katosta roikkui poronsarvista koottu valaisin.

Joulupukin isoisän hääkuva

Joulupukin isoisän hääkuva

Tutkittuamme ja katseltuamme tovin, siirryimme jälleen hyiseen lokakuiseen viimaan. Jatkoimme matkaamme erikoisen kaarevan, 10 metriä korkean sillan yli, joka on kuulemma samanlainen kuin Euroopassa sillat entisaikaan, ja vielä samojen piirrustusten mukaan tehty! Meille osattiin kertoa, ettei Euroopassa toista samanmoista tule vastaan!

Silta ja takana siintää myös Joulupukin tupa

Sillan toisella puolella näimme veikeän Silta-Tontun asumuksen, juuri sellaisen, missä tonttujen kuvitteleekin asuvan.

Silta-Tontun talo

Hetken Silta-Tontun tornitaloa ihasteltuamme suuntasimme jälleen eteenpäin. Oikealla puolella pienen lammen rannalla nökötti Kulta-Tontun ihastuttava tupa ja edessämme nousi komea punainen hirsirakennus, vielä rakenteilla oleva ravintola. Siirryimme katsomaan ravintolaa sisäpuolelta ja olihan se hieno! Paikka vetää kuulemma ainakin 250 henkeä, mutta mahdollisesti enemmänkin. Pystyimme oitis kuvittelemaan monenlaista tapahtumaa tuohon tilaan; kokouksia, konsertteja, esityksiä yms… Tällaista Saariselälle on kaivattukin!

Matkamme jatkui jälleen kohti Seppä-Tontun pajaan, missä joulupukki ja Seppä-Tonttu toteuttavat salaista reseptiään, jonka avulla he luovat miljoonia lahjoja Kulta-Tontun kaivamasta kullasta. Kuulemma kun Kulta-Tonttu heittää kultahiput ahjoonsa, voi nähdä kimmeltävän valon, ja lahjat lentävät ympäri maailmaa kuin tekstiviestit!

Seppä-Tontun paja

Tämän jälkeen suuntasimme kohti kahvilaa ja matkamuistomyymälää. Ihastelimme kahvilan edustalla olevia erilaisia pylväitä ja meille kerrottiinkin niiden jokaisen olevan eri taitelijan käsiäalaa maailman eri kolkista – Intiasta, Virosta, Suomesta, Kiinasta jne.

Kahvila ja matkamuistomyymälä, edustalla näkyy hieman komeita pylväitäkin.

Kävimme vielä lopuksi katselemassa paikkaa, missä kesäisin pääsee kokeilemaan kullanhuuhdontaa Kulta-Tontun ja muiden tonttujen opastuksella ja niin oli meidän kierroksemme saatu päätökseen.

Täytyy sanoa, että ihastuttavinta Santa`s Resortissa ovat kaikki nuo upeat yksityiskohdat ja se, että kaikki on rakennettu taidolla ja huolella, eikä mielikuvitusta ole säästelty!

Lisätietoa Santa`s Resortin ohjelmista tulossa pian. Saariselän talven viikko-ohjelman vierailu Santa’s Resortiin.

Kuvat lainattu täältä

Etsitkö jotakin muuta Saariselkään liittyvää, ehkä näitä?
Saariselän sijainti
matkustaminen Saariselälle,
Majoitus Saariselälläkysy Saariselän palveluista,

Saariselän viikko-ohjelmat kesällä,   Saariselän viikko-ohjelmat talvella
Harrastajien info-sivuSaariselän ja ympäristön tapahtumat,
Saariselän Keskusvaraamon yhteystiedot,

Kysy facebookissa,   kysy twitterissä,   Saariselkä kuvagalleria

Mainokset
Tietoja

http://saariselka.com

Kategoria(t): Aktiviteetti, Saariselkä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat
Arkistot
Flickr: Saariselka
%d bloggers like this: