Saariselän Keskusvaraamo tukee paikallisia urheilijoita

Saariselän Keskusvaraamo tukee kaudella 2010-2011 kolmea inarilaista urheilijaa. Urheilijat ovat ampuja Mikko Pernu, hiihtäjä Tiina Portti ja hiihtäjä Reima Idström.

Urheilijat saavat varaamolta taloudellista tukea ja vastapalveluna he antavat omaa asiantuntemustaan varaamon asiakkaiden käyttöön. Blogikirjoituksissaan he tulevat mm. kuvailemaan Saariselän alueen reitistöä – niin hiihto-, maastopyöräily- kuin kävalyreittejäkin. He pitävät asiakkaille myös hiihtokoulua ja antavat vinkkejä liikuntaan liittyvissä kysymyksissä.  Lajien esittelyä, reittikuvauksia ym mielnkiintoista tietoa tulee myös harrastajien nettisivuille.  Aluksi lyhyet esittely urheilijoista.

.

Mikko kertoo itsestään:

”Olen Ivalolainen Mikko Pernu 15v, harrastanut haulikko ammuntaa noin kuusi vuotta. Harrastan myös talvisin Saariselällä laskettelua  kavereideni kanssa, jota olen harrastanut noin seitsämän vuotta. Käyn kesäisin isäni kanssa kisoissa ympäri pohjois-suomen ja harjoittelen Inarissa ja Ivalossa valmentajani kanssa. Tavoitteeni oli suomen mestaruus, jonka saavutin tänä kesänä Siilinjärvellä y15  sarjassa tuloksella 127. Metsästyshaulikossa olin SM viides tänä vuonna. Edellinen vuosi meni vähän huonommin, mutta kun laukausten määrää lisäsin, alkoi tulosta tulla. Tähän mennessä laukauksia on takana noin 5000 . Harrastan myös syksyllä metsästystä vanhempieni kanssa.”

Talvella Mikko kertoo meille laskettelukokemuksistaan Saariselällä.

.

Tiina on 22-vuotias Inarista kotoisin oleva kilpahiihtäjä, joka edustaa Kuusamon Erä-Veikkoja. Nykyisin hän asuu Rovaniemellä elämänkumppaninsa Reima Idströmin kanssa ja opiskelee hallintotiedettä Lapin yliopistossa. Sukset Tiina on saanut jalkaan käytännössä heti kun on oppinut kävelemään, ja siitä eteenpäin hiihto on ollut mukana hänen elämässään. Järjestelmällisemmän harjoittelun hän aloitti siirtyessään yläasteelle. Nykyään lajivalikoimaan kuuluu hiihdon lisäksi muun muassa suunnistus ja maastopyöräily.

Nuorten sarjoissa Tiina on sijoittunut useita kertoja kymmenen parhaan joukkoon, mutta nuorten SM-mitali on jäänyt saamatta. Tulevana talvena mitaliin on viimeinen mahdollisuus, sillä Tiina hiihtää viimeistä vuotta 23-vuotiaiden sarjassa. Tulevaisuuden tavoitteenaan hän haluaa kehittyä joka vuonna ja nähdä kuinka korkealle omat kyvyt hiihdossa riittävät.

.

Reima on 28-vuotias Sodankylästä lähtöisin oleva kilpahiihtäjä, joka edustaa Kuusamon Erä-Veikkoja. Ammatiltaan hän on hieroja ja hän opiskelee fysioterapiaa. Reima on harrastanut urheilua laidasta laitaan: ala-asteikäisenä lajivalikoimassa oli kaikkea jalkapallon, painin ja hiihdon väliltä. Tuolloin kaikki illat menivätkin urheilun parissa, jos ei muuten, niin kotipihalla palloa potkien.

Reimalla on nuorten sarjoista yhteensä kuusi SM-mitalia hiihdosta. Lisäksi hän on voittanut yhden nuorten suomen mestaruuden maastopyöräilyssä. Yleisessä sarjassa hän on sijoittunut useita kertoja kymmenennen sijan molemmin puolin henkilökohtaisilla matkoilla, ja kahdesti SM-pronssille vies-tissä. Tulevilla kausilla Reima tavoittelee henkilökohtaista yleisen sarjan SM-mitalia.

Tiinan ja Reiman maastopyöräreitti Kolmen Tunturin Pyöräretki


Etsitkö jotain näistä?

Saariselällä maastopyöräilevien infosivutreittikarttaKeskiyönauringon maastopyöräilyviikot 2011
Saariselän sijainti
matkustaminen Saariselälle,
majoitus Saariselälläkysy Saariselän palveluista,

Saariselän viikko-ohjelmat kesällä,   Saariselän viikko-ohjelmat talvella
Harrastajien info-sivuSaariselän ja ympäristön tapahtumat,
Saariselän Keskusvaraamon yhteystiedot,

Kysy facebookissa,   kysy twitterissä,   Saariselkä kuvagalleria

Mainokset
Tietoja

http://saariselka.com

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategoria(t): Hiihto, Laskettelu, Maastopyöräily, Pohjois-lappi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat
Arkistot
Flickr: Saariselka
%d bloggers like this: