Laanilan Kievari

Yli 100 vuotias Kievari avaa ovensa

SAARISELÄN HISTORIAA KOETTAVAKSI JA NAUTITTAVAKSI

Saariselän ja kullankaivuun historiaa henkivä Laanilan Kievari avataan teemalliseksi matkailukohteeksi talvella 2010.

 Juuret kullanhuuhdonnassa ja matkailussa

Lapin ensimmäinen varsinainen ”kultaryntäys” alkoi v 1870 ja kesti parisenkymmentä vuotta. Sen keskuspaikka oli Laanilan alue, vaikka onnenonkijoita riittikin ympäri Lappia. Kultaryntäyksen jälkeen vuonna 1901 perustettiin Aktiebolaget Prospector, jonka päämaja sijaitsi Laanilassa. Yhtiöllä oli vuosisadan alkuvuosina hallussaan yli 450 valtausta.

Kultayhtiön lähdettyä, “päämajasta” tehtiin Kestikievari, joka palveli asiakkaita useiden vuosikymmenten ajan. Myöhemmin kievarista tuli Saariselän ensimmäinen majoitusyritys Laanilan Majatalo.

Kestikievarin rakennuksia restauroidaan ja pihapiiriin rakennetaan rantasauna, lumikappeli, poroaitaus sekä erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia.

SAUNOMISTA JA AVANTOUINTIA

Rantasauna avantoineen tulee erittäin kauniille paikalle kultapuronakin tunnetun Laaniojan rantaan. Saunan ja avannon lisäksi vieraiden käyttöön tulee kylpytynnyri. Sesonkimaanantaisin järjestetään Kievarissa Kultamiehen ehtoo –teemalle illanvietto, johon sisältyy saunomista, hyvää ruokaa ja kullanhuuhdontaan liittyvää ohjelmaa.

LUMIKAPPELI / LUMIRAVINTOLA

Lumikappeli edustaa uudenaikaista pohjoista lumi- ja valorakentamista. Kappeliin mahtuu noin 50 vierasta ja sitä tullaan käyttämään muun muassa häiden järjestämiseen ja pienimuotoiseen ruokailuun. Lumiravintola toimii myös alueen jääbaarina.

POROAJELUA, LUMENVEISTOA JA PULKKAMÄKEÄ

Kievarin pihapiiriin tulee perinteisesti rakennettu poroaitaus, jossa asiakkaat voivat takuuvarmasti aina nähdä poroja sekä osallistua lyhyeen poroajeluun. Pihapiirissä on myös mahdollisuus pulkkamäkeen sekä lumenveistoon. Molempiin lumiaktiviteetteihin tarjotaan ajan- ja asianmukainen varustus ja välineistö.

Vuodenvaihteen ja kevättalven sesonkeina järjestetään Kievarissa tiistaisin ja perjantaisin Lumirieha, jolloin pihapiirissä voi kokea kaiken tämän ja nauttia touhun lomassa kuuman keittolounaan riistaravintolassa ja kuumaa juotavaa jääbaarissa.

IGLURAKENTAMISTA JA IGLUÖITÄ

Vieraat voivat osallistua ohjatusti iglujen rakentamiseen.  Kuka tahansa voi rakentaa  iglun ja halutessaan myös yöpyä itserakentamassaan suojassa. Kievari tarjoaa yöpymiseen tarvittavat saniteettitilat ja varusteet.

POHJOISTA RIISTAA

Runsaan aktiviteettitarjonnan lisäksi Kievarissa tarjotaan lähialueen riistasta valmistettuja herkkuja. Kerralla Kievariin mahtuu ruokailemaan 100 vierasta. Menut perustuvat Pohjoiseen riistaan poroon, hirveen, karhuun, riekkoon ja jänikseen – sekä Lapin hienoihin kaloihin, joita tarjotaan laadukkaasti ja monimuotoisesti valmistettuna.

Riistaravintolassa vieraat pääsevät kokemaan entisaikojen tunnelmaa aidossa historiallisessa miliössä. Palveluajatuksena on tarjota Lapin kultahistoriaan, lumeen ja lappilaisuuteen pohjautuvia matkailu- ja ravitsemuspalveluita ryhmille ja yksittäisille matkailijoille.

Ravintola avaa ovensa marraskuussa ja muut toiminnot käynnistyvät lumitilanteesta riippuen marras-joulukuussa. Kaikki Laanilan Kievarin aktiviteetti- ja elämysohjelmistot ovat myynnissä Saariselän Keskusvaraamolla.

Etsitkö jotain muuta, ehkä näitä?
Saariselän historiaalapin kullan historiaa
Saariselän sijainti
matkustaminen Saariselälle,
majoitus Saariselälläkysy Saariselän palveluista,

Saariselän viikko-ohjelmat kesällä,   Saariselän viikko-ohjelmat talvella
Harrastajien info-sivuSaariselän ja ympäristön tapahtumat,
Saariselän Keskusvaraamon yhteystiedot,

Kysy facebookissa,   kysy twitterissä,   Saariselkä kuvagalleria

Mainokset
Tietoja

http://saariselka.com

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategoria(t): Pohjois-lappi, Ravintola, Saariselkä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat
Arkistot
Flickr: Saariselka
%d bloggers like this: